Waarom Novy afzuigkappen

De stille kracht in de keuken

De hedendaagse keuken is voorzien van alle gemakken. Het is een leefruimte waar het functionele karakter is verrijkt met beleving en comfort. Daar past ook een stille afzuigkap bij, want een afzuigkap met een aangenaam geluidsniveau geeft u alle ruimte om te doen waar u behoefte aan heeft. De afzuigkappen van Novy Nederland zijn ongeëvenaard in de fluisterstille werking en krachtige werking. Een unieke en effectieve combinatie voor jarenlang plezier in uw keuken!

Keukenventilatie in al haar facetten

Aan de basis voor de stille krachtige werking staat de hoogwaardige technologie waar Novy Nederland zijn afzuigkappen al decennialang mee uitrust. Bij de ontwikkeling kijken we als specialist naar de woonsituatie, het keukenontwerp en specifieke randvoorwaarden. Is er sprake van mechanische ventilatie? Is er afvoer naar buiten toe mogelijk via het dak of de gevel? Als antwoord op deze en andere vragen ontwikkelde Novy Nederland effectieve technieken zoals randafzuiging en de HR-technologie en creëerde daarmee innovatieve oplossingen voor specifieke wensen en keukensituaties. Als specialist kunt u ervan op aan dat wij dat voor u in de toekomst blijven doen!

Meer en meer aandacht voor de afzuigkap

Een afzuigkap krijgt steeds meer een prominente rol bij de keuze van inbouwapparatuur. Zeker bij de aanschaf van een tweede of derde keuken, krijgt de afzuigkap meer en meer aandacht. Dit groeiende bewustzijn wat een afzuigkap voor uw keukenbeleving kan doen, is in onze beleving een prachtige ontwikkeling. De specifieke elementen in een afzuigkap, die het verschil kunnen maken in comfort in uw keuken, lichten wij graag voor u uit. Met een reden, zodat u de best passende afzuigkap kunt kiezen voor jarenlang plezier in uw keuken! 

1. Een stille werking

De afzuigkappen zijn voorzien van een geluiddempingssysteem dat ervoor zorgt dat motorgeluiden en trillingen tot een minimum worden beperkt.

2. Goede verlichting

De verlichting is zo geplaatst dat u optimaal kunt genieten van een mooie, maar ook goede lichtspreiding boven de kookplaat.

3. Hoogwaardig materiaalgebruik

De afzuigkappen zijn afgewerkt met hoogwaardig rvs. Ook de andere materialen en componenten die in de afzuigkappen zijn verwerkt, zijn van hoogstaande kwaliteit.

4. Met oog voor veiligheid

De onderplaat is dubbelwandig uitgevoerd voor een nog betere geluidsisolatie. De rvs onderplaat is niet alleen mooi, ze is bovendien zeer brandveilig.

5. Een duurzaam hart

Novy kiest voor duurzaamheid. De robuuste en degelijke motor is gebouwd om niet alleen stil zijn werk te doen, maar ook om een hoog rendement te leveren. De motor is gemonteerd in een stabiele motorhuisconstructie die het trillingsgeluid neutraliseert dankzij zogenoemde rubberen 'silent blocks' en de ophanging in duurzame lagers.

6. Maximale afvoer van kookdampen/luchtjes

Door de unieke techniek van randafzuiging, waardoor de kookdampen langs de randen worden afgezogen en vrijwel geen kans krijgen te ontsnappen, ontstaat een hoog afzuigrendement. Dit is de reden waarom Novy ervoor kiest om met randafzuiging te werken.

7. Effectieve afvoer van vet, geur en vocht*

Als u eten aan het bereiden bent, komen er kookdampen vrij. Het vetfilter in uw Novy afzuigkap zorgt ervoor dat deze kookdampen zo goed mogelijk worden gefilterd. Het metalen vetfilter is niet zichtbaar. Deze bevindt zich achter een neerklapbare rvs onderplaat of glasplaat. De vetfilters zijn eenvoudig uit te nemen en schoon te maken (o.a. in de vaatwasser). Regelmatig vervangen van vetfilters is hierdoor niet nodig.

*  Als een afvoer naar buiten niet mogelijk is, dan is een recirculatiekap de oplossing. Naast de afvoer van vet, zorgt het koolstoffilter hierbij voor de effectieve opname van kookgeuren. Dit filter bevindt zich onzichtbaar achter het vetfilter. Ook bestaat de mogelijkheid om bij een aantal recirculatiemodellen het kookvocht op te vangen. Novy biedt uiteenlopende afzuigkappen aan als recirculatiekap. Uitvoering en functionaliteit kunnen per type afzuigkap verschillen.

Bekijk de collectie >>