Waarom een novy inductiekookplaat

INTOUCH
Kiest u voor een combinatie van de Novy-afzuigkap en een Novy-inductiekookplaat, dan heeft u bij een aantal afzuigkappen extra bedieningsgemak met InTouch. Geniet van de mogelijkheid om vanaf de kookplaat uw afzuigkap te bedienen met InTouch. InTouch biedt ergonomische en praktische voordelen. Alle functies bevinden zich op werkbladhoogte, zijn goed zichtbaar en intuïtief te bedienen. U heeft de volledige controle over de instelling van afzuigkap en kookplaat.

InTouch zit standaard op de Maxi Pure'line, Pure'line, Mini Pure'line en Zen. Daarnaast is er de optie om een stuurelement te bestellen, deze kan voor de Vision, Flat'line, Pro'line, Head'line, vlakscherm (D 663 en D 693), Fusion en de Touch-afzuigkappen worden toegepast. Dan kunnen deze afzuigkappen ook met InTouch werken. U kunt beide apparaten altijd onafhankelijk blijven gebruiken. Bovendien hoeft u geen extra bekabeling aan te leggen.

SLIDERBEDIENING
Door het bewegen van uw vingertop over de Sliderbediening selecteert u snel en gemakkelijk het gewenste niveau op de kookplaat. U kunt ook rechtstreeks het niveau kiezen.

POWER- EN SUPER POWERFUNCTIE
Wilt u nog meer vermogen tijdens het koken, dan kunt u de Powerfunctie inschakelen. Hier kunt u bijvoorbeeld voor kiezen als u in een kortere tijd een grote hoeveelheid water wilt verhitten. Wilt u én meer vermogen én dit vermogen specifiek inzetten, dan kunt u met de Super Powerfunctie de kookzone een extra boost geven. Het extra vermogen stelt u daarmee nog specifieker af op de inhoud van de pan.

BRIDGEFUNCTIE
Stel u wilt een omvangrijke vis pocheren in een grote pan of u bereidt een gerecht in een brede braadslede. Met de Bridgefunctie koppelt u direct 2 achter elkaar liggende zones eenvoudig tot één grote kookzone, zodat u deze tegelijkertijd met één beweging kunt bedienen.

WARMHOUDFUNCTIE
Als u uw gerechten warm wilt houden, dan is dat met de Warmhoudfunctie prima mogelijk. Gedurende 2 uur kunt u de gerechten warm houden op 70 °C. Naast 70 °C kunnen de kookplaten ook beschikken over een smeltfunctie van 42 °C, wat ideaal is voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade zonder een bain-marie.

TIMERFUNCTIE EN ONAFHANKELIJKE KOOKWEKKER
Bij het bereiden van smaakvolle gerechten kan tijd een cruciale factor zijn. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft elke kookzone een afzonderlijke timer. Daarmee geeft u elk gerecht de tijd die het nodig heeft. U heeft ook de mogelijkheid de timer te gebruiken zonder dat u aan het koken bent, zodat deze als een kookwekker functioneert.

RESTWARMTEFUNCTIE
Eén van de voordelen van inductie is dat alleen de kookzone ter grootte van de pan wordt verhit. Het deel van de kookplaat dat dus warm wordt, is bij inductie zeer gericht. Echter, na het gebruik is het ook belangrijk dat u of anderen zich niet branden aan het verhitte deel. Daarom geeft de restwarmtefunctie voor extra veiligheid na het uitzetten van de kookzone aan of deze nog warm is.

PANDETECTIE
De kookplaat gaat alleen in werking als u een geschikte pan op de kookplaat plaatst. Een geschikte inductiepan is magnetisch en heeft een vlakke onbeschadigde bodem. De Pandetectie controleert of er een geschikte pan op de kookplaat gezet wordt. Zo niet, dan zal de kookplaat uit veiligheidsoverwegingen automatisch uitschakelen.

AANKOOKAUTOMAAT
De inhoud van de pan wordt eerst aan de kook gebracht, waarna het kookproces op een lager niveau verdergaat. Dit is op alle kookzones toe te passen.

STOP & GO
Wilt u tijdens het koken uw activiteiten tijdelijk onderbreken omdat bijvoorbeeld de deurbel gaat, dan is de Stop & Go functie ideaal. De energietoevoer naar de kookplaat zet u daarmee tijdelijk uit en de kookplaat onthoudt gedurende 10 minuten alle ingestelde niveaus. Bij aanraking van de toets binnen 10 minuten kunt u moeiteloos weer verder koken.

BEVEILIGINGEN
Gemak dient de mens, ook tijdens het koken. Het vergroot het kookplezier. Maar in de keuken gaat veiligheid voor alles, vóór, tijdens én na het koken.

De vergrendeling werkt als een slot op de kookplaat. Door het activeren van de vergrendelingstoets kunt u de ingestelde functies vergrendelen. Deze functie is handig voor onbedoelde wijzigingen door bijvoorbeeld kinderen of voor het schoonmaken van de kookplaat tijdens het koken.

“De melk kookt over!” Geen nood. Stel een pan kookt over en het vocht loopt onverhoopt over het bedieningspaneel, dan gaat de kookplaat automatisch uit ter beveiliging. Zolang het vocht buiten het bedieningspaneel blijft, kunt u eenvoudig met een vochtige doek de glasplaat reinigen.

Beveiliging tegen oververhitting
Om oververhitting te voorkomen, schakelt de kookplaat uit wanneer dit nodig is. Dit gebeurt automatisch als de kookplaat detecteert dat de pan leeg is of als er te weinig ventilatie onder de kookplaat is en de elementen mogelijk te warm worden.

Veiligheidsuitschakeling
De kookzone schakelt automatisch uit zodra de maximale gebruiksduur wordt overschreden. Voor elk niveau staat een bepaalde tijdsduur, waarna de kookzone zal uitschakelen. Dit biedt extra veiligheid indien vergeten wordt de kookplaat uit te schakelen.

Dankzij de toepassing van opaakglas is het glas ondoorzichting en heeft u bij elke lichtinval een mooi egaal zwart kookvlak.