Voor iedere keuken de juiste oplossing

Voor iedere keuken de juiste oplossing

Als specialist in keukenventilatie willen wij u graag een ventilatie-oplossing helpen vinden, die het beste bij uw woonsituatie en wensen past. Onderstaand schema geeft inzicht welke toepassing mogelijk is bij bepaalde situaties:

Afzuigkappen met motor

De meest toegepaste oplossing is een afzuigkap met motor. Deze kap is aangesloten op een kanaal dat direct naar buiten gaat. Zo worden de kook- en braaddampen direct naar buiten toe afgevoerd. Wanneer u kiest voor een motorkap met randafzuiging, kan het rendement zelfs oplopen tot zo’n 95%. Dit houdt in dat zo’n 95% van de geproduceerde ‘vervuiling’ wordt afgevoerd via de afzuigkap.

Motorloze afzuigkappen

Afzuigkappen met motor mogen niet worden toegepast in woningen met een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Ze ontregelen namelijk het centrale systeem. Vaak wordt daarom een motorloze kap toegepast in deze situaties. Deze motorloze kappen schieten wat betreft het rendement vaak tekort. Ze voeren slechts 35% van de kook- en braaddampen af via het systeem. De rest van de dampen verdwijnt langs de kap de keuken in.

Recirculatiekappen en andere recirculatieoplossingen

Als alternatief voor motorloze kappen wordt vaak gebruik gemaakt van recirculatiekappen. Deze kappen voeren de kookdampen niet af maar filteren de geur en het vet uit de lucht en blazen de gefilterde lucht vervolgens terug de woning in. Deze kappen bieden maximale plaatsingsvrijheid. Binnen het Novy assortiment bestaat naast de keuze voor een recirculatiekap, de mogelijkheid om op andere manieren tot een recirculatieoplossing te komen. Een van de mogelijkheden is de speciale uitblaasbox. Deze uitblaasbox is de ideale oplossing om van een plafondunit of inbouwunit een goedwerkende recirculatie-afzuigkap te maken.

Op deze website staat per afzuigkap aangegeven welke recirculatievariant van toepassing is op dat specifieke type afzuigkap. Lees verder over de recirculatieoplossingen van Novy >>

HR-afzuigkappen

Tot slot zijn er de HR-afzuigkappen. Deze zijn door Novy speciaal ontwikkeld als alternatief voor motorloze kappen bij toepassing in woningen met een centraal ventilatiesysteem. Doordat ze een luchtgordijn creëren rondom de kookplaat worden de kookdampen gedwongen onder de kap te blijven en krijgt het ventilatiesysteem de kans zijn werk goed te doen. De HR-afzuigkappen van Novy hebben een rendement van ruim 80%.

Klik hier >> om direct onze de modellen in collectie afzuigkappen te bekijken.