Veel gestelde vragen

Wij hebben voor u een direct antwoord geformuleerd op de bij ons meest gestelde vragen. Het kan zijn dat bij u een vraag leeft die ontbreekt in onderstaande lijst. Wij nodigen u dan uit om contact met ons op te nemen via het aanvraagformulier. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag verder.

Ook met vragen over onze collectie, servicedienstverlening en verkooppunten of voor het aanvragen van documentatie kunt u het aanvraagformulier invullen.

Hieronder vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen. Klikt u op de categorie om de vragen en antwoorden zichtbaar te maken.

Afzuigkappen

De indicatie lampjes op mijn afzuigkap knipperen?

Na 20 kookuren geven knipperende indicatielampjes op uw afzuigkap aan dat de vetfilter gereinigd dient te worden. Wanneer u de vetfilter terugplaatst na reiniging, volstaat het om 5 seconden op de - toets te drukken om de indicator opnieuw in te stellen wanneer de lampjes knipperen . Indien u dit niet doet, blijven de indicatie lampjes knipperen bij het inschakelen van de afzuigkap.

De indicatie lampjes blijven knipperen, terwijl het vetfilter gereinigd is?

Wanneer u het vetfilter terugplaatst na reiniging, moet u 5 seconden op de - toets te drukken om de indicator opnieuw in te stellen. Indien u dit niet doet, blijven de indicatie lampjes knipperen bij het inschakelen van de afzuigkap.

Hoe kies ik de juiste afzuigkap?

Als specialist helpen wij u graag bij het vinden van uw ideale afzuigkap.
Een checklist  met een aantal elementen kan u helpen de juiste keuze te maken. Klik hier>> voor de checklist.
Het schema 'toepassing persoonlijke situatie' >> geeft inzicht welke ventilatietoepassing mogelijk is bij bepaalde situaties.

Wilt u zien hoe een afzuigkap er in een showkeuken uitziet? Met één muisklik krijgt u direct een impressie. Met deze applicatie>>  willen wij u enkele ideeën aan de hand doen, zodat u impressies kunt bekijken van een Novy-afzuigkap in een voorbeeld-opstelling.

De afzuigkap zuigt niet goed af. Wat kan dit probleem veroorzaken?

  1. Controleer het afzuigkapfilter. Het filter dient één maal in de twee weken gereinigd te worden om de dampen goed door te laten.
  2. Controleer de luchttoevoer in de woning. Zodra de afzuigkap aangezet wordt, dient er luchttoevoer aanwezig te zijn d.m.v. roosters in de ramen open te zetten of een raam open te zetten.
  3. Controleer het kanaal op verstoppingen of vernauwingen waardoor de lucht niet goed afgevoerd kan worden.

Wat is een HR-afzuigkap?

In een woning met een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem voldoen bestaande oplossingen vaak niet. Een afzuigkap met motor installeren brengt het ventilatiesysteem in de war. Motorloze systemen schieten weer te kort in effectiviteit. Daarom biedt Novy de HR afzuigkap.

De HR-afzuigkap creëert een luchtgordijn rond uw kookplaat. Uw (centraal) mechanisch ventilatiesysteem doet de rest: kook- en braaddampen afvoeren naar buiten. Deze techniek zorgt ervoor dat u zo'n 80% van de vervuilde lucht zo eenvoudig kwijtraakt. Ter vergelijking: een motorloze kap haalt hooguit 35% rendement. De HR techniek heeft Novy toegepast in meerdere modellen afzuigkappen. De Novy HR-collectie bestaat uit de volgende afzuigkappen: Piccolo, Canto, Andante, HR vlakscherm en HR onderbouw. Aan u de keuze voor welk model u kiest.

Wat is randafzuiging?

Met de unieke techniek van randafzuiging worden de kookdampen langs de randen afgezogen en krijgen de kookdampen vrijwel geen kans te ontsnappen. Hierdoor ontstaat een hoog afzuigrendement. Dit is de reden waarom Novy ervoor kiest om met randafzuiging te werken.

Wat is InTouch?

Met InTouch kunt u eenvoudig uw Novy-afzuigkap bedienen vanaf de kookplaat. Hierdoor biedt InTouch ergonomische en praktische voordelen.

InTouch is eenvoudig in het gebruik, zonder dat installatie van extra modules nodig is. Alle functies bevinden zich op werkbladhoogte, zijn goed zichtbaar en intuïtief te bedienen. U heeft de volledige controle over de instelling van afzuigkap en kookplaat.  Bovendien zijn een afstandsbediening en extra bekabeling bij InTouch overbodig. Uiteraard kunt u de kookplaat én de afzuigkap ook volledig onafhankelijk van elkaar gebruiken.

InTouch zit standaard op de Maxi Pure'line, Pureline, Mini Pure'line en Zen. Daarnaast is er de optie om een InTouch set te bestellen, deze kan voor de Vision, Flat'line, Pro'line, Head'line, vlakscherm (D 663 en D 693), Fusion en de Touch afzuigkappen worden toegepast. Hierdoor kunnen deze afzuigkappen uit de Novy-collectie ook met InTouch werken. Dat is genieten van nog meer comfort in de keuken!

Lees hier meer over InTouch>>

Is een koolstoffilter altijd noodzakelijk in een recirculatieafzuigkap?

Het koolstoffilter filtert de geur en het vet uit de lucht en blaast de gefilterde lucht vervolgens terug de woning in. In een recirculatieafzuigkap is een koolstoffilter naast een vetfilter dan ook noodzakelijk. Het koolstoffilter bevindt zich onzichtbaar achter het vetfilter.
Kijkt u in onze webshop >> voor het type koolstoffilter voor uw afzuigkap.

Wanneer moet ik het koolstoffilter vervangen?

Koolstoffilters worden alleen gebruikt in recirculatieafzuigkappen.
Het koolstoffilter filtert de geur en het vet uit de lucht en blaast de gefilterde lucht vervolgens terug de woning in (recirculatie). De koolstoffilters dienen regelmatig te worden gereinigd/vervangen. Uw afzuigkap zal aangeven wanneer dit noodzakelijk is. Kijkt u in de gebruiksaanwijzing van uw afzuigkap voor verdere informatie.
Afhankelijk van het type afzuigkap kunt u het koolstoffilter reinigen of vervangen. Klik hier >> om in onze webshop koolstoffilters te bestellen.
Een vuil koolstoffilter is niet belastend voor het milieu en mag bij het gewone huisafval worden meegegeven.

Wat is een Monoblock recirculatiefilter?

Monoblock biedt een stille recirculatieoplossing. Veel afzuigkappen zijn voorzien van een standaard koolstoffilter om geuren te absorberen. Novy biedt met het Monoblock recirculatiefilter een nieuwe generatie van koolstoffilters, die de geur van de kookdampen absorbeert op een veel effectievere en duurzamere manier dan bij standaard koolstoffilters. Het Monoblock recirculatiefilter biedt comfort door zijn unieke werking.

Wanneer moet ik het Monoblock recirculatiefilter vervangen?

U heeft lang profijt van het Monoblock filter. Het filter kan bij verzadiging tot 12 keer in de oven worden geregenereerd. Dit maakt het nog aantrekkelijker in het gebruik en aanschaf dan de traditionele koolstoffilters, die regelmatig moeten worden verwijderd na een éénmalige verzadiging.

Waar kan ik filters en accessoires voor mijn afzuigkap bestellen?

In onze webshop >> kunt u filters voor uw afzuigkap, accessoires en onderhoudsmiddelen bestellen. Heeft u een Itho afzuigkap? Ook dan kunt u bij ons bijbehorende filters en accessoires bestellen.

Filters voor uw Novy of Itho afzuigkap
Wilt u een nieuw filter bestellen voor uw Novy of Itho afzuigkap? Afhankelijk van het type afzuigkap dat u heeft, heeft u een bepaald type filter nodig. Het typenummer van uw afzuigkap kunt u vinden op de sticker aan de binnenzijde van uw Novy of Itho afzuigkap, dat zichtbaar wordt zodra u de filter(s) uit de afzuigkap neemt.

Bent u een zakelijke relatie van Novy Nederland, dan kunt u via de reguliere weg uw bestelling bij ons plaatsen.

Hoe kan ik de filters in mijn afzuigkap het beste reinigen?

Het aluminium vetfilter kan als volgt gereinigd worden: 

  • In de vaatwasmachine
    Bij reiniging van de filters in de vaatwasser kunnen de filters door het zout of door de vaatwasmiddelen verkleuren of dof worden. Deze slijtage valt niet onder de garantie.
  • Handmatig
    Dompel het afzuigkapfilter in een oplossing van kokend water, waaraan een ontvettend afwasmiddel of vaatwastablet is toegevoegd. Schrob evt. nog met een afwasborstel over het filter. Spoel vervolgens het filter uit onder de kraan met warm water en laat ze daarna uitlekken. 

Sommige vaatwasmiddelen bevatten agressieve elementen die het aluminium kunnen aantasten. Let dus op de beschrijving op de verpakking van uw vaatwasmiddel. Spoel het filter na reiniging altijd onder de kraan met warm water uit en laat de filters daarna uitlekken.

Maak het filter regelmatig schoon. Dit is niet alleen noodzakelijk om de afzuigkap goed z'n werk te laten doen maar ook om brand te voorkomen.

Hoe kan ik de afzuigkap het beste schoonmaken?

Naast het afvoeren van kookdampen, trekt een afzuigkap ook altijd vet aan. De buitenzijde van de afzuigkap kan met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel schoongemaakt worden. Geen agressieve producten of een schuurmiddel gebruiken. De roestvrijstalen delen kunnen gereinigd worden met een rvs-reiniger, echter nooit met een staalspons of een vloeibaar schuurmiddel. Wrijf wel zachtjes in dezelfde richting van de polijsting. Bij Novy Nederland kunt u een RVS-cleaner bestellen. Voor meer informatie, klik hier >>

Waar bevindt zich het typeplaatje van de afzuigkap?

Het type plaatje bevindt zich aan de binnenzijde van de afzuigkap. Deze wordt zichtbaar zodra het filter uit de afzuigkap wordt genomen.

Kookapparatuur

Hoe kies ik de juiste inductiekookplaat/domino die bij mij past?

Bij Novy kunt u kiezen uit diverse modellen inductiekookplaten. Aan u de keuze of u kiest voor onze kookplaten met optimale flexibiliteit of liever kiest uit losse modules.

Het Novy-dominosysteem bestaat uit 5 modules (teppan yaki in 2 verschillende breedtemate, 2 verschillende tweezones inductiekookplaten en een inductiewok) waarmee u eindeloos kunt variëren bij het samenstellen van uw kookdomein. Klik hier >> voor meer informatie.

De Novy-collectie inductiekookplaten bestaat uit 12 modellen voorzien van de vooruitstrevende inductietechnologie van Novy met de meest uiteenlopende functies voor extra gebruiksgemak. Klik hier >> voor meer informatie.

Is het mogelijk om de Novy afzuigkap te bedienen vanaf de Novy kookplaat?

Kiest u voor een combinatie van de Novy-afzuigkap en een Novy-inductiekookplaat, dan heeft u bij een aantal afzuigkappen extra bedieningsgemak met InTouch. Geniet van de mogelijkheid om vanaf de kookplaat uw afzuigkap te bedienen met InTouch. InTouch biedt ergonomische en prak- tische voordelen. Alle functies bevinden zich op werkbladhoogte, zijn goed zichtbaar en intuïtief te bedienen. U heeft de volledige controle over de instelling van afzuigkap en kookplaat.

InTouch zit standaard op de Exclusive, Mini Pure'line en Zen. Daarnaast is er de optie om een stuurelement te bestellen, deze kan voor de Flat'line, Colombe, Head'line, vlakscherm (D663 en D693) en de De Luxe Touch-afzuigkappen worden toegepast. Dan kunnen deze afzuigkappen ook met InTouch werken. U kunt beide apparaten altijd onafhankelijk blijven gebruiken. Bovendien hoeft u geen extra bekabeling aan te leggen.

Lees hier meer over InTouch>>

Wat is InTouch?

Met InTouch kunt u eenvoudig uw Novy-afzuigkap bedienen vanaf de kookplaat. Hierdoor biedt InTouch ergonomische en praktische voordelen.

InTouch is eenvoudig in het gebruik, zonder dat installatie van extra modules nodig is. Alle functies bevinden zich op werkbladhoogte, zijn goed zichtbaar en intuïtief te bedienen. U heeft de volledige controle over de instelling van afzuigkap en kookplaat.  Bovendien zijn een afstandsbediening en extra bekabeling bij InTouch overbodig. Uiteraard kunt u de kookplaat én de afzuigkap ook volledig onafhankelijk van elkaar gebruiken.

InTouch zit standaard op de Maxi Pure'line, Pureline, Mini Pure'line en Zen. Daarnaast is er de optie om een InTouch set te bestellen, deze kan voor de Vision, Flat'line, Pro'line, Head'line, vlakscherm (D 663 en D 693), Fusion en de Touch afzuigkappen worden toegepast. Hierdoor kunnen deze afzuigkappen uit de Novy-collectie ook met InTouch werken. Dat is genieten van nog meer comfort in de keuken!

Lees hier meer over InTouch>>

Hoe veilig is inductiekoken? Welke veiligheden biedt Novy inductie?

Gemak dient de mens, ook tijdens het koken. Het vergroot het kookplezier. Maar in de keuken gaat veiligheid voor alles, vóór, tijdens én na het koken. Inductiekoken is van nature al veilig. Bij Novy zetten we echter een stap verder. Hieronder staan de veiligheden vermeld die u vindt op de Novy inductiekookplaten:

(Kinder)vergrendeling
De vergrendeling werkt als een slot op de kookplaat. Door het activeren van de vergrendelings- toets kunt u de ingestelde functies vergrendelen. Deze functie is handig voor onbedoelde wijzi- gingen door bijvoorbeeld kinderen of voor het schoonmaken van de kookplaat tijdens het koken.

Beveiliging tegen overkoken
“De melk kookt over!” Geen nood. Stel een pan kookt over en het vocht loopt onverhoopt over het bedieningspaneel, dan gaat de kookplaat automatisch uit ter beveiliging. Zolang het vocht buiten het bedieningspaneel blijft, kunt u eenvoudig met een vochtige doek de glasplaat reinigen.

Beveiliging tegen oververhitting
Om oververhitting te voorkomen, schakelt de kookplaat uit wanneer dit nodig is. Dit gebeurt automatisch als de kookplaat detecteert dat de pan leeg is of als er te weinig ventilatie onder de kookplaat is en de elementen mogelijk te warm worden.

Veiligheidsuitschakeling
De kookzone schakelt automatisch uit zodra de maximale gebruiksduur wordt overschreden. Voor elk niveau staat een bepaalde tijdsduur, waarna de kookzone zal uitschakelen. Dit biedt extra veiligheid indien vergeten wordt de kookplaat uit te schakelen.

Welke pannen zijn geschikt voor gebruik op de inductiekookplaat?

Een inductie kookplaat wordt verwarmd door middel van elektromagnetische straling. De straling verwarmt de bodem van de pan. Omdat inductiekoken middels een magnetisch veld gebeurt, zijn niet alle pannen geschikt. Het is belangrijk dat de bodem van de pan magnetisch is, dit kunt u d.m.v. een magneetje controleren, en voldoende dik is om goed de warmte te kunnen behouden. Dit heeft te maken met het vermogen van de pan om snel en volledig en gelijkmatig op te warmen en het kunnen bereiken en behouden van een hoge temperatuur.
Stapt u van het koken op gas over naar inductiekoken dan adviseren wij u een nieuwe pannenset aan te schaffen.

Onze inductiewok type 3772 >> wordt standaard geleverd met een stijlvolle Demeyere-wok (diameter 36 cm).

Moeten de pannen op een speciale manier op de inductiekookplaat staan?

Koken met inductie gebeurt door middel van magnetisme. Het in de kookplaat opgewekte magnetische veld verwarmt de panbodem rechtstreeks. Dat kan alleen als de panbodem ook magnetisch is, en voldoende dik. De kookzone past zich aan de pan aan. Bij een pan kleiner dan de kookzone zal alleen het gedeelte waar de pan op staat verwamd worden.

De inductiekookplaten van Novy beschikken over een Bridgefunctie. Met de Bridgefunctie koppelt u direct 2 achter elkaar liggende zones eenvoudig tot één grote kookzone, zodat u een groter kookoppervlak met één beweging kunt bedienen.

Hoe kan ik mijn inductiekookplaat het beste reinigen?

De glasplaat kan met een vochtige doek en evt. een mild reinigingsmiddel schoongemaakt worden.
Gebruik geen reinigingsmiddelen waar schuurmiddelen in zitten om krassen in de glasplaat te voorkomen.

Webshop

Welke leveringsvoorwaarden gelden voor een bestelling in de Novy-webshop?

Voordat u een bestelling plaatst, kunt u de leveringsvoorwaarden die gelden voor het bestellen van producten in de Novy-webshop raadplegen. Of lees hier de leveringsvoorwaarden van de Novy-webshop>>

Welke artikelen zijn er in de webshop te bestellen?

In de webshop kunt u filters, accessoires, onderdelen en onderhoudsmiddelen verkrijgen voor uw Novy- of Itho afzuigkap.

Installatie: aansluitingen en kanaalwerk
Om een afzuigkap met afvoer naar buiten optimaal te laten werken, is het essentieel om het juiste kanaal te kiezen voor het afvoeren van de lucht en deze vervolgens goed aan te sluiten op de afzuigkap. Hierdoor kan de werking van de afzuigkap ongehinderd plaatsvinden. Een goede aansluiting zorgt voor een uitstekend afzuigrendement en een fluisterstille werking. Daarom kunt u bij ons uiteenlopende accessoires voor de Novy afzuigkap bestellen die een passende installatie mogelijk maken. Uw keukenvakhandel kan u adviseren welke accessoires u in uw keuken nodig heeft.

Hoe kan ik filters, accessoires en onderdelen bestellen?

In onze webshop >> kunt u filters voor uw afzuigkap, accessoires en onderhoudsmiddelen bestellen. Heeft u een Itho afzuigkap? Ook dan kunt u bij ons bijbehorende filters en accessoires bestellen.
Een artikel bestellen doet u heel eenvoudig. Klik op de button 'In de winkelwagen' naast het gewenste artikel. Het artikel wordt dan in uw winkelwagen geplaatst. U kunt daarna doorgaan met winkelen of direct afrekenen. Door op logo_winkelwagen.jpg te klikken kunt u de artikelen in de winkelwagen afrekenen. Na het invullen van uw gegevens betaalt u eenvoudig en veilig via iDEAL. De artikelen worden, mits op voorraad, binnen 5 werkdagen geleverd.

Bent u een zakelijke relatie van Novy Nederland, dan kunt u via de reguliere weg uw bestelling bij ons plaatsen.

Op welke manier kan ik betalen?

U kunt in de Webshop uw online aankopen afrekenen met iDEAL, vertrouwd, veilig en gemakkelijk. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Wat zijn de levertijden?

Uw bestelling wordt, tenzij anders vermeld en mits op voorraad, binnen 5 werkdagen geleverd

Hoeveel betaal ik aan verzendkosten?

De verzendkosten bedragen € 5,95 per bestelling.

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen?

Ja, dat kan. U kunt een ander afleveradres opgeven bij uw bestelling. Dit kan handig zijn als u de bestelling bijvoorbeeld op uw werkadres wilt laten afleveren.

Kan ik mijn bestelling komen ophalen ?

Bestellingen geplaatst via de webshop kunnen alleen afgeleverd worden op het door u opgegeven adres. Het is helaas niet mogelijk uw bestelling op te halen.

Levert Novy Nederland artikelen uit de webshop ook in het buitenland?

Nee helaas niet. U kunt uw bestelling alleen laten afleveren op een adres in Nederland.

Kan ik mijn bestelling terugsturen als het artikel niet aan mijn wensen voldoet?

Ja, dat kan. U kunt (een deel van) de geleverde artikelen binnen twee weken na ontvangst retour sturen naar Novy Nederland. Het terug zenden van de geleverde artikelen komt geheel voor uw rekening.

Meer informatie kunt u vinden in de 'webshop voorwaarden' art 4. Klik hier >> om de 'webshop voorwaarden' te lezen.

Ik wil een wijziging doorvoeren in de winkelwagen. Hoe doe ik dit?

U kunt eenvoudig wijzigingen doorvoeren in uw winkelwagen. U kunt een product uit de winkelwagen verwijderen door voor het artikel op 'X' te klikken. Het artikel wordt vervolgens verwijderd uit de winkelwagen. Het aantal stuks van een product kunt u eenvoudig aanpassen in de kolom "Aantal".

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

Dit kan alleen als uw bestelling nog niet verzonden is.

Zijn de vermelde bedragen in de webshop incl. of excl. btw?

De vermelde bedragen zijn inclusief btw.

Algemeen

Hoe lang is de garantie op mijn Novy (of Itho) afzuigkap, domino of inductiekookplaat geldig?

Bij Novy Nederland krijgt u vijf jaar garantie op uw Novy of Itho afzuigkap, domino of inductiekookplaat. Gedurende vijf jaar lang betaalt u geen materiaalkosten. En in de eerste twee jaar komen ook de eventuele kosten voor arbeidsloon voor onze rekening.

Hoe registreer ik mijn Novy-apparatuur?

Het is voor de garantie niet nodig dat u uw Novy-apparatuur registreert.

Kan ik bij Novy Nederland terecht voor advies?

Uw eerst aanspreekpunt voor Novy keukenapparatuur is de keukenvakhandel. Zij kunnen u met raad en daad terzijde staan bij het plannen en ontwerpen van uw ideale keuken. Ontstaan er complexe vragen m.b.t. de afzuigkap en/of inductiekookplaat dan zal de keukenvakhandel contact met ons opnemen.
Stelt u desondanks onze mening op prijs, dan kunt u ons altijd bellen (088-011 91 10) of een e-mail info@novynederland.nl  sturen.

Hoe kan ik de Binnendienst & Klantenservice bereiken?

Voor het plaatsen van bestellingen, vragen over onze collectie, servicedienstverlening en verkooppunten of voor het aanvragen van documentatie kunt u op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur contact opnemen met de Binnendienst & Klantenservice:
T
+31 (0)88 011 91 00
F
+31 (0)88 011 91 99
E info@novynederland.nl

Kan ik als consument rechtstreeks bij Novy Nederland kopen?

Novy Nederland levert afzuigkappen en inductiekookplaten uitsluitend aan de keukenvakhandel. Kijkt u op onze dealerlocator >> voor de adressen van de keukenvakhandels in uw buurt.

Filters, accessoires, onderdelen  en onderhoudsmiddelen voor uw Itho- en Novy afzuigkap kunt u wel rechtstreeks bestellen via onze webshop >>. U betaalt hier veilig met iDEAL.

Ik wil graag de afzuigkap en/of inductiekookplaat bekijken. Waar vind ik een verkooppunt van Novy keukenapparatuur bij mij in de buurt?

Diverse keukenvakhandels hebben in hun showroom êén of meerdere Novy-afzuigkappen, inductiekookplaten en/of Domino's tentoongesteld. Uiteraard kunt u onze collectie in één van de showrooms desgewenst en liefst na afspraak altijd uitvoerig komen bewonderen. Neemt u vooraf even contact op met de keukenvakhandel of het model dat u wilt zien in de showroom aanwezig is.
Op deze website vindt u de Verkooppunten snel en eenvoudig via de Dealerlocator >>

Ik ben op zoek naar een gebruiksaanwijzing en/of maatschets? Waar kan ik deze vinden?

Bij de beschrijvingen van de Novy afzuigkappen, Domino's en inductiekookplaten, kunt u onder het tabblad Documentatie de desbetreffende gebruiksaanwijzing en/of maatschets vinden. Staat de gebruiksaanwijzing en/of maatschets er niet bij, neemt u dan contact op met onze Binnendienst & Klantenservice via telefoon (088-011 91 00), fax (088-011 91 99) of e-mail (info@novynederland.nl ).

Bericht voor Itho afzuigkap-gebruikers
De merknaam die Novy Nederland voert voor zijn afzuigkappen is Novy. Echter, u herkent aan het typenummer en/of naam van de afzuigkap nog steeds uw Itho afzuigkap. Zoekt u b.v. een gebruiksaanwijzing voor de Zen of Elan, dan kunt u deze op de website vinden bij de Zen of Elan afzuigkap. Is bij u het typenummer bekend, b.v. de D 7401 (Elan), dan vindt u bij de Elan D 7401 de desbetreffende gebruiksaanwijzing. Alleen de merknaam is veranderd, de afzuigkap is dezelfde gebleven.