Van zwarte keuken tot open leefkeuken: dé 5 keukentrends van 2021

Met nog maar enkele weken te gaan in 2020, wordt het stilaan tijd om vooruit te kijken naar volgend jaar. Droom je van een nieuwe keuken en ben je benieuwd welke nieuwigheden 2021 in petto heeft? Bij Novy zijn we helemaal up to date met de laatste keukentrends en lichten we alvast een tipje van de sluier met onze 5 favorieten voor 2021.


Donkere en zwarte keukens

Donkere tinten zijn al langer aan een opmars bezig en zullen ook in 2021 meer en meer te zien zijn in de keuken. De strakke, witte keuken maakt plaats voor een zwarte keuken. Ook warme tinten, zoals donkergrijs, taupe en grijsgroen, geven je keuken meteen een luxueuze look. Wil je je nieuwe keuken tot in de puntjes afwerken? Dat kan met deze Novy-toppers die design en afzuigkracht moeiteloos combineren:

 

Open leefkeukens

De tijd dat de keuken enkel een functionele plek was om te koken, ligt stilaan achter ons. Anno 2021 staat de keuken centraal in huis en is het dé plek waar iedereen samenkomt. De keuken doet dienst als multifunctionele ruimte, waardoor we vaker zullen kiezen voor een open leefkeuken met veel flexibiliteit. Vanwege die openheid is design erg belangrijk. Kies daarom voor een stille en stijlvolle afzuigkap zoals Mood of een subtiel geïntegreerde kookplaat met afzuiging, zoals Novy One of Novy Panorama.

 

Focus op duurzaam

Duurzaamheid is al langer een populair thema en ook bij het kiezen van een nieuwe keuken spelen de laatste innovaties een belangrijke rol. Degelijke, kwalitatieve keukentoestellen en de nieuwste technologische ontwikkelingen helpen ons dagelijks energie te besparen. Zo zetten we bij Novy in op onze Pure recirculatietechnologie. Die is volledig afgestemd op de trend dat meer en meer leefkeukens een afzuigkap zonder afvoer naar buiten hebben. Met een Novy recirculatie-afzuigkap ben je zeker van energie-efficiëntie, omdat de warmte niet verloren gaat. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

 

Luxekeuken met natuurlijke touch

Een tendens die de focus op duurzaamheid met zich meebrengt, is de terugkeer naar de natuur en een bewuste keuze voor natuurlijke materialen in een nieuwe keuken. Denk maar aan bamboe, hout of marmer. Een houten keuken met een dun, marmeren werkblad zal bijvoorbeeld een populaire keuze worden voor wie verlangt naar een luxekeuken die zowel rust als warmte uitstraalt.

Slimme toestellen

Een laatste keukentrend die zich verder doorzet, is de voorkeur voor slimme toestellen. Kookplaten detecteren de kookpot die ze moeten verwarmen, kookzones kunnen traploos worden ingesteld en gekoppeld aan een timer, er is een geïntegreerde grillfunctie, moderne afzuigkappen geven automatisch een seintje wanneer de filters moeten worden gereinigd, … Elke innovatie draagt bij aan verhoogd comfort in je nieuwe keuken!

Wil jij helemaal mee zijn met de keukentrends van 2021? Kies dan nu je favoriete Novy-producten op onze website of breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Novy-verkooppunt.

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in uw buurt