Novy Panorama: flexibel koken in een open keuken

Novy breidt zijn assortiment werkbladafzuiging uit met Novy Panorama. Bij deze kookplaat en afzuiging in één zit de afzuigtoren handig en stijlvol achteraan het werkblad. Handig aan de Novy Panorama is dat de afzuigtoren op 10, 20 of 30 cm gepositioneerd kan worden. De dampen worden zo onmiddellijk afgezogen aan de bron, afhankelijk van de hoogte van de pannen.

Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder efficiënte afzuiging, tegelijk heb je zo meer bergruimte in de onderkast en heb je meer bewegingsvrijheid tijdens het koken op de inductiekookplaat. En uiteraard is Novy Panorama een bijzonder stille afzuigkap, zoals we dat van Novy gewend zijn.

 

We kiezen steeds vaker voor een keukeneiland of een open keuken. Maar wat doe je dan met de afzuigkap? Novy introduceerde daarom  een nieuw type afzuigkap in zijn assortiment: een kookplaat met  geïntegreerde afzuiging. Een succes, vooral bij wie oog heeft voor design. Je kunt werkbladafzuiging namelijk quasi overal in de keuken  installeren omdat je geen rekening hoeft te houden met een plafond of muur om de traditionele afzuigkap aan te hangen. Door te kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging krijg je dus een ongeziene architecturale plaatsingssvrijheid in de keuken.

Bijzondere afzuigtoren

Na ‘One’ lanceert Novy nu een tweede kookplaat met geïntegreerde afzuiging: Novy Panorama. Op esthetisch vlak letterlijk het pareltje in huis. Met het oog op visuele perfectie en hoogstaande kwaliteit is gekozen voor een strakke, zwarte afzuigtoren, opgetrokken in semitransparant glas met lichte doorkijk.

Handig aan zo’n geïntegreerde afzuigtoren is dat de dampen onmiddellijk afgezogen worden aan de bron. Bijzonder bij de afzuigtoren van Novy Panorama is dat deze 3 verstelbare hoogtes heeft. Door de keuze tussen 10 cm, 20 cm of 30 cm hoogte kies je voor de meest optimale afzuiging, afhankelijk van de hoogte van uw pannen. Na het koken verdwijnt de afzuigtoren weer in de kookplaat wanneer je deze niet gebruikt. Zo creëer je snel visuele rust in de keuken.

Nieuw: AUTO-functie

Novy Panorama is ook uitgerust met de AUTO-functie van Novy. Die zorgt ervoor dat de afzuigtoren zich automatisch aanpast aan de meest voorkomende kooksituatie, namelijk met een pan van 15 cm hoog. Met één druk op de knop zal Novy Panorama zich op 20 cm positioneren en de meest optimale zuigstand inschakelen. Een intuïtieve en handige functie.

Panoramische kookplaat

Het zuivere en discrete design van de afzuigtoren is ook doorgetrokken naar de inductiekookplaat. Zo kiest Novy voor een kookplaat in opaak glas met een beperkte seriegrafie. Bij gebruik, licht de witte of rode sliderbediening op en treedt ze in werking via automatische pandetectie. De inductiekookplaat bestaat uit vier krachtige, octagonale kookzones naast elkaar, in panoramaopstelling dus. Je kunt de kookzones apart gaan bedienen, of kiezen voor de bridgefunctie, waardoor je grotere kookzones gaat creëren.

Optimaal ruimtegebruik

Handig bij het Novy Panoramamodel is ook dat je onder de kookplaat weinig ruimte verliest. De afzuigtoren zit achteraan, waardoor je nog lades van 40 cm diep kunt voorzien. Voldoende ruimte dus om al je potten en pannen in kwijt te raken.

Eenvoudig in onderhoud

Novy Panorama is eenvoudig schoon te maken. Zowel de afzuigtoren als de kookplaat zijn gemakkelijk te reinigen na een kookbeurt. Na het koken verdwijnt de toren in het glazen oppervlak en verwijder je kookresten in één beweging. De onderdelen, zoals de vetfilter, vragen weinig onderhoud en zijn bovendien vaatwasmachinebestendig.

Afvoer of recirculatie?

Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: je kiest traditioneel voor een afvoer naar buiten of voor recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt steeds vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar afvoer naar buiten niet mogelijk is. De ingebouwde recirculatiebox met monoblockfilter in de plint filtert de geurtjes zeer efficiënt en brengt de gereinigde lucht opnieuw in de ruimte.

Bekijk alle Novy Panorama modellen

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in uw buurt