Een afzuigkap als stille kracht in de keuken

Open keukens zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Het zijn centrale ontmoetingsplekken, waar het hele gezin samenkomt om te koken, wonen en ontspannen. Voor Koen Pauwels en Wim Van der Vurst van i.s.m.architecten vormt de keuken een wereld op zich, waar ook inbouwapparaten integraal deel van uitmaken. Hun favoriet is de NOVY Pureline, een reeks veelzijdige onopvallende plafondafzuigkappen die met hun stille en onzichtbare kracht medebepalend zijn voor het ontwerp.

 

Keuken wordt ontmoetingsplek

De architecten ontwikkelen totaalprojecten, waarin het interieur naadloos aansluit op de architectuur, en omgekeerd. Bij het ontwerpen van een woning krijgen alle ruimtes evenveel aandacht. Toch is het vaak de keuken waar de meeste zorg aan wordt besteed.Dat komt vooral doordat de bewoners er zelf veel belang aan hechten. Omdat de keuken zich heeft ontwikkeld van een zuiver functionele ruimte tot een ontmoetingsplek, wordt deze centraal in huis ingepland. De structuur is open en staat in directe verbinding met de woonkamer. Koen en Wim wijzen op de relevantie van esthetiek en comfort in de keuken: "Esthetiek is belangrijk, omdat de ruimte minder wordt afgesloten. De keuken fungeert als een continue achtergrond van de leefruimte. Ook comfort wordt steeds essentiëler dankzij gebruiks- en onderhoudsvriendelijke inbouwapparaten die met hun design, kleur en materiaal deel uitmaken van het ontwerp.”


Veelzijdige Pureline plafondafzuigkap, past in elk ontwerp

Voor een van hun meest opvallende keukenprojecten koos het duo voor een afzuigkap uit de NOVY’s Pureline- reeks. Deze is vooral populair bij de architecten vanwege het design met fijne, pure lijnen, en uitvoeringen in wit, zwart en rvs. NOVY is een pionier op het gebied van plafondafzuigkappen die zo’n geraffineerde en veelzijdige vormgeving hebben, dat ze vrijwel onzichtbaar opgenomen kunnen worden in praktisch elk keukenontwerp. Voor deze keuken was i.s.m.architecten bewust op zoek naar een onopvallende afzuigkap die de aandacht niet zou afleiden van de natuursteen die voor het werkblad en de achterwand is gebruikt. De steen is een absolute blikvanger, die met z’n paarse, roze en grijze kleurschakeringen de rest van de afwerking in de keuken heeft geïnspireerd: "De natuursteen is als materiaal en als kunstwerk zo duidelijk aanwezig, dat we de rest van de ruimte in zachte kleuren hebben uitgevoerd. Ook de inbouwapparaten zijn subtiel vormgegeven.” Vandaar hun keuze voor de rvs Pureline met aerodynamische technologie die harmonieus aansluit bij de grijze tinten van de nis en de kasten.

Ontdek het veelzijdige assortiment

Krachtig en stil

Niet alleen qua design en veelzijdigheid scoort Pureline hoog. Ook de prestaties springen in het oog. De afzuigkappen zijn gemakkelijk te installeren. Bovendien zijn ze uitgerust met een hoge afzuigkracht, ideaal om grote afstanden tot maximaal 1,60 m tussen de kookplaat en de afzuigkap te overbruggen. Krachtige apparaten maken veel lawaai,  maar met een geïntegreerde, geluiddempende motor of een motor op afstand binnenshuis, stellen ze ook op dat punt niet teleur. De Pureline is een van de meest stille en krachtige plafondapparaten op de markt. Stilte is belangrijk als je graag kookt en tegelijkertijd gasten wilt entertainen. Inbouwapparaten met een laag geluidsniveau zijn essentieel in open keukens die rechtstreeks in verbinding staan met de leefruimte. De afzuigkappen van NOVY zijn uiterst efficiënt en zo onopvallend dat je hun aanwezigheid vergeet. Ze vallen op door hun subtiliteit.

 

Geïntegreerde ledverlichting

Nog een handigheid van de Pureline is de vlak geïntegreerde, dimbare ledverlichting. Daarover zeggen de architecten: “Dat het toestelapparaat is uitgerust met functionele en sfeerverlichting is een pluspunt. Daardoor was er geen extra lichtpunt in de nis boven de kookplaat nodig.” Via de afstandsbediening kun je de kleurtemperatuur van de vier geïntegreerde spotjes laten variëren van neutraal wit tot warm wit. En afhankelijk van de dampvorming tijdens het koken, kun je de snelheid van de motor bepalen. De Pureline is dus niet alleen een doeltreffende afzuigkap. Het is ook een handige lichtbron en sfeermaker. De combinatie van esthetiek en comfort maakt dit apparaat onmisbaar in de keuken.

 

 

NOVY productwijzer helpt je op weg

Koen Pauwels en Wim Van der Vurst van i.s.m.architecten kozen voor een NOVY Pureline 6830, omdat ze houden van:

  • innovatieve technologie
  • pure vormgeving
  • een brede waaier van mogelijkheden
  • de combinatie van kracht en stilte

Twijfel je nog over jouw keuze of stijl? Laat je dan leiden door de NOVY productwijzer. Deze handige tool helpt je in enkele stappen op weg naar de juiste afzuigkap of kookplaat voor jouw keuken.

 

 

Ontdek onze Novy producten

Vind een verkooppunt in uw buurt