Prestigieuze Red Dot Award voor Panorama van Novy

Prestigieuze Red Dot Award voor Panorama van Novy

Prestigieuze Red Dot Award voor Panorama van Novy 

Panorama van Novy krijgt de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot Award is een internationale prijs met aanzien, uitgegroeid tot een van de belangrijkste designlabels voor productdesign wereldwijd. Het is de tweede keer dat Novy de onderscheiding ontvangt. In 2016 werd ‘One’ van Novy ook met een Red Dot Award onderscheiden.

“Het winnen van deze 2de Red Dot Award bevestigt het succes van een stijlvol, tijdloos en gebruiksvriendelijk design gecombineerd met een hoge efficiëntie. Een combinatie waar we bij Novy veel belang aan hechten. Panorama past zich dankzij zijn verstelbare hoogte aan op verschillende hoogtes, telkens dicht bij de plaats waar de kookdampen ontstaan. De toren bestaat uit semitransparant glas en heeft een fijne belijning waardoor deze naadloos integreert in de ruimte.  Mooi in gebruik en na gebruik onzichtbaar zodat de gebruiker kan genieten van visuele rust”, luidt het bij Novy.

Red Dot: een prestigieus label

Met meer dan 11.000 inzendingen uit meer dan 50 landen wereldwijd is de Red Dot Award een van ’s werelds grootste internationale productdesignwedstrijden. De award van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen (Duitsland) wordt al sinds 1955 uitgereikt.

 De jury van Red Dot onderscheidt Panorama met de titel ‘Red Dot’ voor hoge designkwaliteit.

“De Red Dot is de prijs voor design van hoge kwaliteit. De internationale jury kent deze prijs enkel toe aan producten die duidelijk boven gelijkaardige producten uitstijgen op vlak van uitmuntend design”, klinkt het oordeel van de jury.

Design en functionaliteit

Panorama is na ‘One’ de tweede werkbladafzuiging van Novy. Bij deze kookplaat en afzuiging in één zit de afzuigunit handig en stijlvol gepositioneerd aan de achterkant van het werkblad. Het is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit in elkaars verlengde liggen.

Meer informatie over de Panorama van Novy kunt u vinden op www.novypanorama.nl.

    Terug naar nieuwsoverzicht