Monoblock recirculatiefilter: recirculatieoplossing

Veel afzuigkappen zijn voorzien van een standaard koolstoffilter om geuren te absorberen. Novy biedt met het Monoblock recirculatieftilter een nieuwe generatie van koolstoffilters die de geur van de kookdampen absorbeert op een veel effectievere en duurzamere manier dan bij standaard koolstoffilters. Ervaar het comfort van uw nieuwe Novy recirculatieoplossing met de unieke werking en dito voordelen:

Revolutionaire technologie

Het Monoblock recirculatiefilter is bij uiteenlopende afzuigkappen als recirculatieoplossing verkrijgbaar. Het Monoblock recirculatiefilter is een innovatief high-tech filter, die de moleculaire verontreiniging van de lucht, die tijdens de bereiding ontstaat, zeer efficiënt absorbeert. De binnenkant van het Monoblock filter bestaat uit een flexibele laag van miljoenen bolvormige moleculen, een ontwerp dat is gebaseerd op de laatste koolstoftechnologie.

 

 

Opname van geurstoffen

Het netwerk van zeer effectieve en actieve koolstofmoleculen absorbeert de verontreinigende stoffen beladen met geurige moleculen en bindt ze in de bollen. Elke bol in het filter heeft een diameter van slechts 0,5 mm en kent een zeer robuuste structuur.

Ingenieuze nanotechnologie

De binnenkant van de bollen in het filter bestaat uit een speciale structuur van microscopische kanalen in het nanometerbereik, het zogenaamde poriënsysteem. Door het grote aantal kanalen die zich aan de binnenzijde van de bollen bevinden, kent de bol een zeer groot inwendig oppervlak.

 

 

Een eindeloze binding van geurmoleculen

Hoe groter het inwendige oppervlak, hoe meer geurmoleculen kunnen worden gebonden. Een rekenvoorbeeld maakt de omvang van de binnenkant van de Monoblock filter duidelijk: slechts 1m² filter geeft het ongekend grote oppervlak van meer dan 7,35 miljoen m² (= 7.35 km ²) waar de binding van geurmoleculen op kan plaatsvinden.

Slimme werking

De geurmoleculen gaan door de kleine poriën van de bollen naar binnen en worden daar opgeslagen.

 

 

Effectieve geurabsorptie, minder kookgeuren

Een regulier koolstoffilter neemt in een zeer korte tijd de stoom van de kookdampen op en verliest daarmee een groot deel van de effectiviteit. Het Monoblock filter kent door de effectieve geurabsorptie bij een hoge luchtvochtigheid een veel hogere opname dan de traditionele koolstoffilters. Daardoor geeft dit tijdens het koken veel minder kookgeuren af dan voorheen.

Tests bewijzen de effectiviteit

Tests volgens DIN-en ISO-normen hebben laten zien dat er grote voordelen zijn van het Novy Monoblock filter ten opzichte van conventionele koolstoffilters. De geuroplossing van het Monoblock filter is getest en scoort aanzienlijk beter in testen. Zeer voordelig is de lagere drukval met de toename van het debiet (=het volume lucht (aantal kubieke meter) dat verplaatst kan worden per uur).

 

 

Tot 12x genereren

U heeft lang profijt van het Monoblock filter; het filter kan bij verzadiging tot 12 keer in de oven worden geregenereerd op 120 °C (1 uur). Dit maakt het nog aantrekkelijker in het gebruik en aanschaf dan de traditionele koolstoffilters, die regelmatig moeten worden verwijderd na een éénmalige verzadiging.

Monoblock filter: een stille recirculatieoplossing

Novy afzuigkappen kennen van nature al een stille werking. De toepassing van een Monoblock filter draagt bij recirculatieoplossingen bij aan de stille werking van de Novy afzuigkap. Monoblock is daarmee een recirculatieoplossing die past bij Novy, specialist in stille keukenventilatie!