Intelligente ventilatieoplossingen

Als specialist in keukenventilatie volgt Novy Nederland de ontwikkelingen in de woningbouw op de voet. De bouwwijze, de ventilatiesystemen, de eisen vanuit de overheid, al deze factoren beïnvloeden de woningbouw. Woont u in een huis met een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem? En heeft u geen doorvoer mogelijkheid via dak of gevel? Dan kan er sprake zijn van een situatie, die vraagt om een oplossing die nét even innovatiever is.

Novy Nederland heeft de afgelopen decennia doordachte ventilatie-oplossingen gebracht, als antwoord op specifieke situaties in een woning. De randafzuiging, de HR-techniek: het zijn sprekende voorbeelden van het ventilatiespecialisme van Novy Nederland. Wilt u bijvoorbeeld een recirculatiekap die vettige lucht en geur filtert én kookvocht afvoert? Dan vraagt ventileren een nét even slimmer alternatief. Bent u op zoek naar een afzuigkap die berekend is op de toepassing in situaties die niet standaard zijn? Verken dan de oplossingen die de HR-afzuigkappen van Novy bieden.

HR kappen, ook bij (centraal) mechanische ventilatie

In een woning met een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem voldoen bestaande oplossingen vaak niet. Een afzuigkap met motor installeren brengt het ventilatiesysteem in de war. Motorloze systemen schieten weer te kort in effectiviteit. Daarom biedt Novy de HR afzuigkap. Deze afzuigkap creëert een luchtgordijn rond uw kookplaat. Uw (centraal) mechanisch ventilatiesysteem doet de rest: kook- en braaddampen afvoeren naar buiten. Liefst 80% van de vervuilde lucht raakt u zo eenvoudig kwijt. Ter vergelijking: een motorloze kap haalt hooguit 35% rendement. De HR techniek heeft Novy toegepast in meerdere modellen afzuigkappen. U kunt dus ook nog eens het systeem kiezen dat perfect in uw keukenstijl past!

Ventilatieoplossingen
 

Toelichting op afbeelding HR afzuigkappen:
De stromingen in de keuken tijdens het bereiden van eten: Vet - vocht - geur - schone lucht

Keukenventilatie en een vraaggestuurd ventilatiesysteem

Tegen­woordig zijn woningen gebouwd sinds de jaren '70 voorzien van een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem. Bij de toepassing van een volledig vraaggestuurd ventilatiesysteem zorgt dit systeem voor een optimale luchtkwaliteit bij maximale energiebesparing zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen. Iedere ruimte wordt optimaal geventileerd op basis van CO2-­metingen in iedere verblijfsruimte. Niet alleen in de badkamer, keuken en toilet wordt er lucht afgezogen, ook in de woonka­mers en slaapkamers.

Een volledig vraaggestuurd ventilatiesysteem past zichzelf automatisch aan aan de gebruiksintensiviteit van de woning, bij een feestje in de woning of bij afwezigheid van de bewoners tijdens een vakantie. Bovendien is het geluidsniveau tot een minimum beperkt. Daarnaast is het niet nodig om voorzieningen te treffen om overspraak te beperken doordat ieder kanaal apart is aangeslo­ten op het plenum. Dit plenum is voorzien van geluiddempend materiaal.

Het is niet toegestaan een afzuigkap met motor op een (centraal) mechanisch ventilatiesysteem aan te sluiten. Novy Nederland heeft daarom de HR­ afzuigkap ontwikkeld, die ook geschikt is voor vraaggestuurde ventilatiesysteem. De HR­ afzuigkap wordt dan aangesloten op één van de aan­ sluitingen op het plenum. Het afvoerrooster in de keuken wordt aangesloten op een andere aansluiting op het plenum. Als de gebruiker de afzuigkap aanzet, wordt er 125 m3/h door de HR­ afzuigkap gezogen. Zo wordt een goede werking van de afzuigkap gegarandeerd.

De Novy afzuigkappen die speciaal geschikt zijn voor de toepassing bij een vraaggestuurd ventilatiesysteem, vindt u onder de code HRDF in de Novy HR-collectie. De hierboven beschreven werking van een vraaggestuurd ventilatiesysteem vormt een algemene beschrijving. Specifieke toepassingen van deze systemen kunnen afwijken.

Heeft u vragen over de HR collectie, dan kunt u op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur contact opnemen met de Binnendienst & Klantenservice:
T
+31 (0)88 011 91 00
F
+31 (0)88 011 91 99
E info@novynederland.nl